Zloděj jízdních kol v Olomouci dopaden

OLOMOUC – Více jak desítku krádeží různých věcí má na svědomí zloděj v Olomouci a blízkém okolí. Jedenatřicetiletý Olomoučan se specializoval převážně na jízdní kola, ale na triku má i vykradená auta. Včera  byl kriminalisty obviněn a ti také navrhli jeho vzetí do vazby 

Po několikaměsíčním úsilí obvinili včera olomoučtí kriminalisté 31letého Olomoučana z krádeže a maření úředního rozhodnutí a vykázání. Muž měl od května do září letošního roku ukrást v Olomouci a blízkém okolí různé věci, a to více jak v deseti případech. “Specializoval se převáženě na jízdní kola, která kradl z koláren a sklepních prostor domů. Poradit si dokázal i s odstavenými koly na veřejných prostranstvích, která byla opatřena lankovými, či jinými jistícími zámky,” uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Muž v několika případech vykradl i zaparkovaná auta. Celkově způsobil škodu odcizením a poškozením ve výši téměř 200 000 korun. Mimo majetkovou trestnou činnost jej navíc policisté dvakrát přistihli za volantem, ačkoliv měl soudem vyslovený zákaz řízení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Osudovou se mu stala tato středa, kdy měl ve večerních hodinách ukrást v olomouckém obchoďáku čtyři prázdné přepravky od piv. Ty měl vrátit do automatu, ze kterého dostal účtenku a tu měl předložit pokladní k proplacení. Po namarkování jej za pokladnou zadrželi pracovníci ostrahy, kteří přivolali policisty.

Muž se po vyslechnutí obvinění v plném rozsahu doznal ke svému jednání. V minulosti byl už odsouzen převážně za majetkovou trestnou činnost. “Kriminalisté dali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby a o jeho dalším osudu v nejbližší době rozhodne soud,” dodala Vaňharová. V případě prokázání viny a odsouzení si může posedět až pět let za mřížemi.