Otrokovická BESEDA oslaví 25. výročí týdnem nabitým kulturou

OTROKOVICE – Již 25 let se Otrokovická BESEDA stará o kulturní dění v Otrokovicích. V rámci oslav si připravila pestrý program pro všechny věkové kultury. Týden plný kultury začne v pondělí 26. září.

Narozeninový program odstartuje divadelní komedií Dva nahatý chlapi, kde se v hlavní roli představí Martin Zounar, Daniela Šinkorová a Martin Kraus. „V úterý 27. září vystoupí kapela The People, která představí hity Karla Gotta a dalších umělců, ve středu bude následovat koncert Michala Hrůzy a kapely Hrůzy, ve čtvrtek se mohou návštěvníci těšit na vyprávění cestovatele Miroslava Náplavy. Pátek bude určen všem milovníkům taneční zábavy – ve velkém sále vystoupí kapely Minami a Infinity. V sobotu bude následovat další divadelní představení, tentokrát v podání místního divadelního souboru Tyjátr a derniéra komedie Na správné adrese. Týden oslav ukončí v neděli v kinosále promítání filmů Thor: láska jako hrom a Mimoni 2 a ve velkém sále vystoupí dechová hudba Zlaťulka,“ láká dramaturgyně BESEDY Alena Velecká. Podrobný program lidé najdou na webových stránkách Otrokovické BESEDY.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Historie BESEDY

V roce 1997 vedení města rozhodlo, že založí městskou společnost, která se bude starat o kulturní dění v Otrokovicích. Dne 1. ledna 1998 oficiálně vznikla Otrokovická BESEDA. Ta však první roky nesídlila v dnešních prostorách, ale ve Společenském domě.

Do nedokončeného kulturního domu na náměstí 3. května se BESEDA přesunula na přelomu roku 1999 a 2000. Pro provoz využívala pouze prostory malého sálu, tedy současného kinosálu. V dnešním velkém sále, v části tehdy patřící společnosti Delvita, provizorně fungovala prodejna s elektrospotřebiči. Tento model provozu trval až do roku 2004, kdy se městu podařilo velký sál odkoupit a mohlo se tedy začít pracovat na tom, aby sál sloužil účelu, ke kterému byl vybudován.

S rekonstrukcí začalo město o 6 let později. Náklady na stavbu činily totiž téměř 33 milionů korun bez DPH, městu se nakonec podařilo přes 16,5 milionu korun získat formou dotace. A dne 9. prosince 2011 byly velký sál i další nové prostory kulturního domu slavnostně otevřeny, a to vystoupením Báry Basikové a tria La Gioia.