Vydejte se se zoologem na procházku k poznání ptactva

VSETÍN – O nadcházejícím víkendu proběhnou dvě procházky, díky kterým poznáte život ptactva žijícího u Choryňských rybníků a v Panské zahradě.

Akce je součástí mezinárodní kampaně BirdLife International a nabídne dva dny plné povídání. V sobotu 1. října se u vlakového nádraží ve Lhotce nad Bečvou setkáte se Zdeňkem Tyllerem, který vás zavede k Choryňským rybníkům. Cestou i na místě se dozvíte spoustu zajímavostí z oblasti ornitologie a ekologie, životních strategií ptáků či odchytu a kroužkování. V neděli 2. října se zoolog přesune na Vsetín, kde si v 8 hodin u Panské zahrady vyzvedne zájemce. Během procházky se dozví zajímavosti ze života ptáků, projdou se i kolem Vsetínské Bečvy směrem k zámku. Jelikož je počasí nejisté a nevíme, jestli nebude pršet, veškeré informace o konaných akcích se dozvíte na telefonním čísle 775 284 222.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.