Výluka na trati mezi Olomoucí a Moravským Berounem bude trvat víc jak měsíc

OLOMOUCKO – Od pondělí 3. října až do středy 9. listopadu potrvá výluka na železniční trati v úseku Olomouc – Moravský Beroun. Na trati budou probíhat opravy kolejí a údržba. Všechny vlaky včetně rychlíků budou nahrazeny autobusy. 

V období od pondělí 3. října od 7:00 hodin nepřetržitě až do středy 9. listopadu do 15:00 hodin potrvá výluka v úseku Olomouc hl.n. – Moravský Beroun na trati 310 Olomouc – Bruntál – Opava. České dráhy proto nahradí všechny vlaky v tomto úseku autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu. Rychlíky Praděd z Olomouce do Krnova, Opavy a Ostravy budou nahrazeny autobusy v úseku Olomouc – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí a opačně. Železniční stanice Moravský Beroun a Domašov nad Bystřicí budou autobusy obsluhovat v opačném pořadí, ve směru z Olomouce nejprve zastaví v Moravském Berouně a pak až v Domašově. Přestup mezi vlaky a autobusy bude zajištěn ve stanici Moravský Beroun. Osobní vlaky budou nahrazeny autobusy v úsecích Olomouc – Moravský Beroun a Olomouc – Hrubá Voda a opačně. 

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ze stanic Bystrovany až Hrubá Voda ve směru do Krnova bude nutné autobusem cestovat vždy přes stanici Olomouc hl.n. Podobná bude situace i při cestě od Krnova do zastávek v úseku Hrubá Voda až Bystrovany, i v tomto případě bude potřeba cestovat přes Olomouc. Cestující nebudou doplácet rozdíl jízdného. 

Do zastávky náhradní autobusové dopravy v Bystrovanech (u obecního úřadu), bude zajíždět vždy jen jeden označený autobus. Zastávka Hrubá Voda-Smilov nebude obsluhována, cestující mají místo toho využívat zastávku v Hrubé Vodě (před nádražní budovou). Z důvodu nízkého průjezdného profilu pod tratí bude na autobusové zastávce “Hlubočky, U továrny“ u všech spojů přestup mezi autobusy. Umístění zastávek náhradní autobusové dopravy najdete pod výlukovým jízdním řádem. 

První den výluky pojedou náhradní autobusy již místo osobních vlaků v 6:07 a v 6:37 hodin z Olomouce hl.n.