Prachatice čeká změna. Post starosty podle dohody obsadí Jan Bauer

PRACHATICE – Město Prachatice čeká po dvanácti letech změna ve vedení. V neděli večer totiž došlo k podpisu koaliční smlouvy mezi čtyřmi politickými subjekty: koalice SPOLU (ODS, TOP09, Nezávislí kandidáti) + Živé Prachatice + Prachatice společně + KDU-ČSL. Na radnici se tak s velkou pravděpodobností vrátí jako starosta Jan Bauer. 

O podepsání koaliční smlouvy informoval  lídr koalice SPOLU Jan Bauer. „V neděli večer jsme v Prachaticích po týdnu vyjednávání podepsali koaliční smlouvu pro vedení města v následujícím volebním období. Je to spojení 4 politických subjektů ODS, TOP09, Nezávislí kandidáti + Živé Prachatice + Prachatice společně + KDU-ČSL s podporou PRO Prachatice,“ sdělil Bauer.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Starostou se má podle dohody stát Jan Bauer. Ten stál v čele města už v letech 1998 až 2010. Uvolněným místostarostou má být Jan Kotrba z nové volební strany Prachatice společně a neuvolněným Jakub Nepustil z uskupení Živé Prachatice. Jan Bauer oznámil, že současně si ponechá poslanecký mandát. Jeho odměna je v tomto případě stanovena na čtyřicet procent částky určené pro starostu města.

Nezávislí v čele s Martinem Malým, kteří volby ve městě vyhráli se ziskem sedmi mandátů, tak zamíří do opozice s hnutím ANO, jež vedl do voleb místostarosta Miroslav Lorenc. ANO má dvě křesla, celkem devět i s Nezávislými na většinu v jednadvacetičlenném zastupitelstvu ale nestačilo.