Josef Trojan se stává novou posilou souboru Divadla Petra Bezruče

OSTRAVA – Již tak kvalitní soubor ostravského divadla Petra Bezruče nyní posílila nová, chvalně známá, tvář. Čerstvým členem herecké sestavy se totiž nově stal Josef Trojan.

Divadlo o angažování Josefa Trojana informovalo s tím, že herec v souboru působí od začátku sezóny 2022/2023. Už nyní ho diváci můžou vidět třeba v inscenaci Mechanický pomeranč, nebo Sen čarovné noci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Josef Trojan pochází z herecké rodiny. Jeho rodiči jsou Ivan Trojan a Klára Pollertová-Trojanová, hercem byl však i dědeček, Ladislav Trojan.

Josef začínal hrát dětské role ve filmech Anděl Páně, nebo Smíchov pláče, Brooklyn spí. Poté, co se objevil v seriálech Svět pod hlavou, či Dáma a Král, na sebe mladý herec poprvé výrazně upozornil ve filmech Cena za štěstí a Abstinent.

Společně s otcem Ivanem Trojanem ztvárnil roli lidového léčitele Jana Mikoláška ve filmu režisérky Agnieszky Holland Šarlatán, za který byl Josef Trojan nominován na cenu Českého lva.