Olomoucká fakultní nemocnice vyhlásila zákaz návštěv

OLOMOUC – Ode dneška je ve Fakultní nemocnici (FN) Olomouc vyhlášen zákaz návštěv u hospitalizovaných pacientů. Platí několik výjimek, navštěvující osoba však v žádném případě nesmí mít známky infekčního onemocnění a po dobu návštěvy je povinna používat respirátor. 

Ode dneška je ve FN Olomouc vyhlášen zákaz návštěv u hospitalizovaných pacientů, v individuálních případech je návštěva povolena se souhlasem ošetřujícího lékaře. Zákaz návštěv se netýká přítomnosti otce u porodu a není omezena hospitalizace doprovázející osoby u dětí hospitalizovaných na Dětské klinice. “Navštěvující osoba v každém případě nesmí vykazovat známky infekčního onemocnění a po dobu návštěvy je povinna používat respirátor,” uvádí se na webu FN Olomouc. 

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Současně je ve FN Olomouc zavedena povinnost nošení respirátorů (třídy FFP2 nebo KN95 bez výdechového ventilu) u personálu na odděleních, na nichž je hospitalizován pacient s prokázaným onemocněním COVID-19. Nošení respirátoru se týká i osob vstupujících na dané pracoviště (například konziliární lékaři, nezdravotničtí pracovníci provádějící opravy, údržbu a podobně.).