Celníci na jihu Čech zajistili téměř 200 kilo masa v nevhodných podmínkách

​PRACHATICKO – Příslušníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj v rámci republikové akce s názvem „ICE“ zaměřené na kontrolu chladicích návěsů a kontejnerů v nákladní dopravě zjistili celkem 174 kilogramů masa a masných výrobků převážených v nevhodných podmínkách. Akce probíhala během měsíce září.

Jak uvedl tiskový mluvčí Celního úřadu pro Jihočeský kraj Radek Kréda, na hraničním přechodu Strážný si pracovníci mobilního dohledu ke kontrole vytipovali a zastavili dodávkové vozidlo české imatrikulace. „Po otevření nákladového prostoru zjistili, že řidič převáží volně ložené maso a masné výrobky bez jakéhokoli označení. Řidič rovněž nepředložil platné průvodní doklady k přepravovanému zboží,“ sdělil mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Inspektoři krajské veterinární správy provedeným šetřením zjistili v nákladovém prostoru vozidla volně ložené telecí maso, celá kuřata, masové koule z vepřového masa, sekanou z vepřového masa, plněná střeva a krev v plastových krabičkách o celkové hmotnosti 174 kilogramů. „Jelikož maso, masné výrobky a polotovary neměly žádné označení a řidič nepředložil platné průvodní doklady, rozhodli pracovníci veterinární správy o zajištění potravin. Inspektoři dále zjistili, že řidič pro přepravu těchto výrobků nemá ani potřebnou registraci u krajské veterinární správy,“ uvedl Kréda.

Na základě zjištěného pracovníci veterinární správy potraviny znehodnotili modrou barvou a rozhodli o jejich následné likvidaci v kafilérii. Díky jihočeským celníkům se tak masné výrobky neznámého původu nedostaly do prodeje konečným spotřebitelům.

Maso neznámého původu se na jihu Čech do prodeje nedostalo (zdroj CÚ pro Jihočeský kraj)
Maso neznámého původu se na jihu Čech do prodeje nedostalo (zdroj CÚ pro Jihočeský kraj)
Maso neznámého původu se na jihu Čech do prodeje nedostalo (zdroj CÚ pro Jihočeský kraj)