Jak se oblékali naši předci na přelomu 19. a 20. století? Navštivte výstavu v Muzeu Kouzlo starých časů

PRAHA – Jaké oblečení nosili majetní lidé na přelomu 19. a 20. století? To přibližuje výstava ze soukromé sbírky historických oděvů a kuriozit v Muzeu Kouzlo starých časů ve Valdštejnské ulici v Praze na Malé Straně. Návštěvníci zde vstoupí do příběhů, které provázely minulé generace, a mohou vnímat noblesu vystavených exponátů, kdy krása byla v každém detailu. Vstupné stojí 390 korun.

V Muzeu Kouzlo starých časů je od 13. října do 23. října k vidění ojedinělá soukromá sbírka, která vznikala desítky let. Obsahuje několik set kusů kompletních oděvů, prádla, textilu, ale i stříbrných předmětů viktoriánského a edwardiánského období, pocházejících z celého světa. Součástí sbírky je porcelán z českých a německých porcelánek do r. 1930.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Návštěvníky vždy provází průvodce, který zodpoví dotazy různého zaměření. Každý zájemce o prohlídku je vítán, jen je potřeba si předem rezervovat termín své plánované návštěvy. Otevírací doba muzea je od úterý do neděle od 10 do 17 hodin. Prohlídky začínají každou celou hodinu, poslední začíná v 16 hodin. Muzeum sídlí na Valdštejnské ulici 150/4 v Praze 1 u stanice metra A Malostranská. Pokud je brána zaklapnutá, zvoňte a vyčkejte.