Českobudějovičtí policisté objasnili případ stalkingu mezi bývalými partnery

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Pronásledování – stalking mezi bývalými partnery, řeší policisté na jednotlivých útvarech několikrát do měsíce. V osudech osob se promítá trend současného života, zrychlené vnímání věcí kolem nás, kdy následné rozchody nemusí každý ustát a pak dochází k citovému vydírání. Takový případ aktuálně vyšetřovali policisté v Českých Budějovicích.

Jak uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura, policisté z největšího jihočeského obvodního oddělení v českobudějovické ulici 28. října objasnili případ, kdy je podezřelým 46letý muž. „Od poloviny srpna do konce září letošního roku neustále telefonoval, posílal SMS a MMS své bývalé přítelkyni a pokoušel se jí kontaktovat. Ačkoli mu bylo řečeno, aby svého jednání zanechal, stále si ´nedal pokoj´ a ženu obtěžoval,“ popsal policejní mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Případ je v řešení českobudějovických strážců pořádku, kteří ve věci zahájili úkony zkráceného přípravného řízení. „Stalker si převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Nebezpečné pronásledování,“ dodal Bajcura.