Nehoda motorkáře v Jihlavě. Do cesty mu vjel 74letý řidič

JIHLAVA – Jihlavští záchranáři vyjížděli ve čtvrtek večer k nehodě, která se stala na křižovatce ulic Na Dolech a S. K. Neumanna. Dvaadvacetiletý motocyklista zde narazil do sloupu poté, co mu nedal přednost řidič osobního auta. Mladík utrpěl zranění a skončil v nemocnici.

K nehodě došlo ve čtvrtek 13. října kolem sedmé hodiny večer. „Čtyřiasedmdesátiletý řidič vozidla Škoda odbočoval vlevo, vjel do jízdní dráhy protijedoucímu motocyklistovi a v křižovatce zastavil. Motocyklista vybočil ze své jízdní dráhy, vjel na chodník a narazil s motocyklem Suzuki do sloupu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Zraněného motorkáře převezli záchranáři do nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Dechové zkoušky vyloučily, že by řidiči před jízdou požili alkohol. Škoda na motocyklu byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun, další škoda vznikla poškozením sloupu. „Řidič vozidla nepředložil zelenou kartu a lékařský posudek o zdravotní způsobilosti k řízení,“ dodala mluvčí. Dopravní nehodu policisté dále šetří.