Opočno opačně … aneb co obvykle uzamčeno, odemkneme

RYCHNOVSKO – Na tento víkend si státní zámek Opočno připravil velice zajímavé a poutavé prohlídky běžně nepřístupných prostor. Uvidíte studniční věž zvanou „Hladomorna“, Stříbrnici, nebo letohrádek. To však nední zdaleka všechno.

Kdo by neznal a neměl rád opočenský zámek. Jeho pracovníci si na programu nechávají vždy velmi záležet a ani tento víkend nebude výjimkou. „Patrně poprvé nabídneme návštěvníkům prohlídku zámecké studniční věže tzv. „hladomorny“. Dále budou prohlídky pokračovat spojovací chodbou přes oratoř kostela do budovy letohrádku. Prohlídky budou probíhat pouze v předem určených časech, provádí pan kastelán Kořínek a pan Junek, který je správce depozitáře,“ prozradila k chystané akci za státní zámek Opočno Andrea Seidelová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pokud nemáte žádný plán v kalendáři na 22. a 23. října, tak přijeďte do malebného města na výlet, určitě nebudete litovat.

Vstupenky si můžete zakoupit v pokladně zámku. Časy prohlídek: 10:30, 11:30, 13:00, 14:00 a 15:00 hodin. Začátek každé prohlídky je na arkádovém nádvoří zámku.