V listopadu startuje hlasování do participativního rozpočtu. Vybírat můžete ze 47 projektů

BRNO – V příštím měsíci občané Brna rozhodnou o vítězích participativního rozpočtu Dáme na vás. Navržené projekty byly v průběhu léta posuzovány odbory a městskými částmi a ty, které byly vyhodnoceny jako proveditelné, postupují do velkého finále.

Celkem obyvatelé navrhli 109 projektů, osm desítek jich také podpořili. Do konce září se k nim vyjadřovaly odbory magistrátu a městské části, z posuzování vzešlo 47 projektů, které postupují do listopadového hlasování. „I letos najdete mezi finálovými projekty spoustu zajímavých nápadů. Nejsou tam jen dětská a sportovní hřiště, cyklostezky, ale také programy pro onkologicky léčené ženy a děti, výsadba stromů, úpravy parků a spousta dalších,“ řekl náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na realizaci má Brno připraveno 35 milionů, jeden projekt má jako maximální částku stanoveno 5 milionů, vítězů bude tedy minimálně sedm. Zhotovení bude do tří let. Na webových stránkách najdete návrhy, které můžete za pár dní podpořit. Hlasy bude možné udělat přes odkaz nebo pomocí Brno iD.