Poctiví mladíci v Prostějově vrátili zapomenuté peníze

Zapomenuté peníze, foto Městská policie Prostějov

PROSTĚJOV – Obrovské štěstí měl majitel platební karty, který si chtěl vybrat hotovost v jednom z prostějovských supermarketů, a peníze zůstaly zapomenuty odložené na bankomatu. Kolem procházeli dva čestní mladíci, kteří peníze odevzdali na informační centrum obchodu. 

Minulý pátek 18. listopadu před dvacátou hodinou provedl neznámý majitel výběr finanční hotovosti v bankomatu umístěném v jednom z prostějovských supermarketů. Přesto vybrané peníze neskončily v peněžence, ale zůstaly zapomenuty odložené na bankomatu. Majitel měl velké štěstí, že kolem procházeli dva čestní mladíci, kteří nalezené peníze odevzdali na informační centrum obchodu. Pracovnice centra vše oznámila na městskou policii. Hlídka si bankovky v hodnotě 3 000 korun převzala a předala bankovní instituci, která je vlastníkem bankomatu. “Ukázkové počínání obou mladíků zaslouží pochvalu, protože nalezené peníze jsou vždy velkým lákadlem a ne každý by se zachoval čestně,” uvedl mluvčí Městské policie Prostějov Petr Zapletal.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.