Ukájel se v blízkosti základní školy. Hrozí mu dva roky vězení

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

ČESKOKRUMLOVSKO – Policisté z obvodního oddělení v Kaplici prověřují případ obnažování a masturbace na veřejnosti. Toho se v minulém týdnu dopustil sedmatřicetiletý cizinec. Stalo se tak nedaleko základní školy, kde ho natočily dvě nezletilé dívky a video pak poskytly policistům. Nebyl to navíc první případ takového chování cizince.

Podle informací policejního mluvčího Miroslava Šupíka k poslednímu případu došlo 22. listopadu v ulici Gen. Fanty v Kaplici. „Na místě veřejnosti přístupném muž pozoroval kolemjdoucí. Takové jednání by samo o sobě nebylo trestné, kdyby u toho muž neměl rozepnuté a stažené kalhoty ke kolenům a nemasturboval u toho. Ke svému činu si navíc vybral místo, které je nedaleko od kaplické základní školy,“ popsal Šupík.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při tomto hrubě neslušném chování ho viděly nejméně dvě nezletilé dívky, kterým se podařilo jeho protiprávní jednání natočit na mobilní telefon. „Natočené video následně dívky poskytly kaplickým policistům, kteří poté muže ve spolupráci s kaplickými strážníky zadrželi,“ dodal policejní mluvčí.

V průběhu dalšího prověřování případu policisté zjistili, že podezřelý muž se měl podobného jednání dopustit ve dvou případech již začátkem května letošního roku. Muž se následně u výslechu kaplickým policistům ke všemu přiznal. Za spáchání přečinu výtržnictví muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.