To ho přišlo draho! Muž na Tachovsku posílal intimní fotky přes mobilní aplikaci

TACHOVSKO – Naivní chybu udělal 47letý muž na Tachovsku, který se v uplynulých týdnech prostřednictvím internetového portálu seznámil s osobou vystupující pod jménem Veronika.

Ta uvedla, že jí je 25 let a žije na Slovensku. Po vzájemné komunikaci si přes mobilní aplikaci vyměnili erotické fotografie, u kterých však tato osoba uvedla, že jí je pouze 14 let. Nepříjemně zaskočený muž proto komunikaci ihned ukončil a fotografie raději smazal. Následně pak tomuto muži zavolala jiná osoba, která vystupovala jako matka Veroniky a sdělila mu, že její dceru zneužil, vylákal z ní intimní fotografie a podá na něj trestní oznámení.

Poškozeného poté zkontaktoval ještě muž, který se mu představil jako policista ze Slovenska. Ten potvrdil, že se ze strany poškozeného jedná o zneužití a upozornil ho, že může být trestně stíhán. Jako možnost, jak se trestnímu stíhání vyhnout, muži nabídl, aby poslal částku 9.500 euro na účet údajné Veroniky. Muž tedy dne 8. listopadu letošního roku zaslal ze svého účtu 40 tisíc korun a následující den dalších 150 tisíc korun, které si půjčil. Druhá platba však překročila hodnotu, kterou je možné bezhotovostně zaslat na zahraniční účet, proto mu ji banka vrátila zpět.

Částka byla ponížena o více než 9 tisíc korun, což byl poplatek za převod zahraniční měny. Muž proto dle instrukcí údajné Veroniky posílal sumu po menších částkách, což však bylo podezřelé pracovníkům banky, u které má muž vedený účet.  „Po společném jednání došli k závěru, že se může jednat o podvod, muž již žádnou částku neodeslal a celou věc oznámil policii. Poškozenému tak vznikla škoda za téměř 50 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, který se z části stal v pokusu, a věcí se nadále zabývají,“ uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká.