V rožnovské Gastro výzvě mezi sebou bude soupeřit linecké proti marcipánovým koulím

Ilustrační foto

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Rožnov připravil pro všechny seniory soutěž o nejlepší recept. Zapojilo se 24 dříve narozených s tradičními pochutinami i modernou.

Vyhlášení vítězů Gastro výzvy proběhne ve středu 14. 12. 2022 v Senior centru, každou dobrotu ochutná porota složená ze zástupců Města Rožnova pod Radhoštěm, Rady seniorů, Klubu seniorů a Spolku rožnovských žen v čele s šéfkuchařem z hotelu Tatra. O vítězství se bude ucházet tradiční vánoční cukroví jako jsou zázvorky, vanilkové rohlíčky nebo linecké, ale také méně tradiční cukroví a to makronky, marcipánové koule nebo maltaše. Nechybí ani medové perníčky a další sladké dobroty – vánoční dort, vánoční bublinová bábovka nebo moravské koláče. Vedle sladkých dobrot jsou přihlášeny i slané tyčinky, sváteční jednohubky nebo černá vánoční omáčka. Připraven bude i vánoční punč, ořechovka nebo likér Bezrum. „Děkujeme všem šikovným seniorům, že se do Gastro výzvy zapojili. Pro všechny je přichystán dárkový balíček, pro tvůrce tří nejlepších dobrot pak dárkový poukaz,“ dodává tisková mluvčí Petra Graclíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.