Premiér Fiala včera ve Šternberku napsal vzkaz na modernizovaný tank pro obránce Ukrajiny

Premiér Fiala včera ve Šternberku napsal vzkaz na modernizovaný tank pro obránce Ukrajiny

ERNBERK – Předseda vlády Petr Fiala včera navštívil Šternberk, kde se setkal s představiteli města a zavítal také do šternberského závodu firmy Excalibur Army, která vyrábí armádní techniku. Zde napsal vzkaz na tank, který se tu modernizuje a poputuje na Ukrajinu.

Předseda vlády Petr Fiala navštívil včera, v pondělí 9. ledna, Šternberk. Na radnici ho přijal starosta města Stanislav Orság. Pak zavítal do Šternberského závodu firmy Excalibur Army, který vyrábí armádní techniku. Premiér se setkal s vedením společnosti a seznámil se s jejím výrobním portfoliem. Na závěr své návštěvy ještě zamířil na městský úřad do Uničova.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

V loňském roce společnost Excalibur Army dodala na Ukrajinu na 150 kusů těžké techniky, tanků, raketometů, dělostřeleckých systémů a bojových vozidel pěchoty. Dalších téměř 100 kusů modernizovaných tanků T-72 dodá podnik Ukrajině letos. „Tato společná aktivita České republiky, USA a Nizozemska, kterou koordinuje české ministerstvo obrany, je vzorovým příkladem mezinárodní obranné spolupráce a samozřejmě je také konzultována s ukrajinskou stranou a odpovídá jejím potřebám,“ řekl novinářům premiér Petr Fiala. Na jeden zmodernizovaných tanků pak napsal vzkaz „Statečným obráncům Ukrajiny, Česká republika“ a podepsal se.

Excalibur Army je česká společnost, která vyrábí a obchoduje s vojenským materiálem. Zaměstnává přes 500 lidí v Olomouckém a Pardubickém kraji. Jejím hlavním předmětem podnikání jsou vývoj a produkce nových vojenských vozidel, prodej těžkých vojenských kolových a pásových vozidel, opravy a údržba vojenských vozidel a další činnosti.

Premiér Fiala ve Šternberku na radnici