Agresivní pes dal zabrat dvěma hlídkám strážníků, ohnul i odchytovou tyč

Ilustrační foto

ZLÍN – Ohnutou a poškozenou odchytovou tyčí skončil pro zlínské strážníky odchyt agresivního psa. Stalo se tak poté, co laxní majitel opětovně nezabezpečil svou mohutnou dogu.

V úterý krátce před půl druhou přijala městská policie oznámení, že se u provozovny v Jaroslavicích objevil velký pes, který obtěžoval tamního pracovníka. Tomu se jej podařilo zavřít do haly a poté vytočil linku 156. „Strážníci po příjezdu zjistili, že se jedná o fenu středoasijského pasteveckého psa, pro nějž je typická robustní stavba těla, velká síla, odvaha a nedůvěřivost k cizím lidem. Samice dorůstá v kohoutku výšky přes 60 centimetrů a dosahuje hmotnosti kolem 50 kilogramů,“ přiblížil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zatímco naložení statného psa do vozidla odchytové služby proběhlo relativně v poklidu, poté, co strážníci dorazili do útulku pro zatoulaná zvířata, bylo na problémy zaděláno. „Zuřícího psa se podařilo bezpečně vyložit a umístit do kotce až za pomoci další hlídky, přičemž museli strážníci použít odchytové tyče hned dvě. O síle zvířete svědčí to, že dokázalo jednu z nich poškodit,“ uvedl Janík.

Majitel feny je strážníkům dobře známý, protože svá zvířata není schopen zabezpečit opakovaně. Věc proto bude opětovně oznámena správnímu orgánu jako podezření z přestupku podle zákona na ochranu zvířat proti týrání.

Foto: MP Zlín