Policie řešila od rána už dvě desítky nehod. Náledí na jihu Čech komplikuje dopravu

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

JIHOČESKÝ KRAJ – (aktualizováno) Jihočeští policisté řeší od rána velké množství dopravních nehod. Důvodem je náledí na silnicích. Nejhorší je aktuálně situace na dálnici D3. Tady se střetlo několik osobních automobilů. Náledí komplikuje dopravu také na Milevsku a Písecku.

O situaci na jihočeských silnicích informoval policejní mluvčí Jiří Matzner. „Náledí komplikuje dopravu na Milevsku, Písecku a Táborsku. Od šesté hodiny ranní řešíme již dvacet dopravních nehod,“ sdělil mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Z důvodu náledí a množství dopravních nehod uzavřeli policisté dálnici D3 ve směru z Tábora na Prahu. Na 74 kilometru mezi Českými Budějovicemi a Meznem se stala nehoda jedenácti automobilů a chodce. Na místo vyjížděly všechny složky Integrovaného systému včetně vrtulníku. Směr od Prahy na České Budějovice je průjezdný, směr od Českých Budějovice na Prahu je neprůjezdný.

Zdravotníci na místě ošetřovali pět zraněných osob. „Dvě z nich profesionální jednotka ze stanice Tábor musela z  havarovaných aut vyprošťovat. Jeden ze zraněných byl do nemocnice transportován letecky vrtulníkem, další čtyři sanitkami,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Pro účastníky nehody, kteří nebyli zraněni, si velitel zásahu vyžádal autobus z českobudějovické hasičské stanice. Všem tak poskytnul zázemí a teplo do ukončení zásahu a ukončení šetření nehody. „Krátce před devátou hodinou táborská jednotka zásah ukončila, na místě zatím zůstává pouze autobus,“ dodala mluvčí hasičů.

Dopravní nehoda jedenácti osobních automobilů na dálnici D3 (zdroj HZS Jihočeského kraje)
Dopravní nehoda jedenácti osobních automobilů na dálnici D3 (zdroj HZS Jihočeského kraje)
Dopravní nehoda jedenácti osobních automobilů na dálnici D3 (zdroj HZS Jihočeského kraje)