V Kloboukách loni uvítali 47 dětí, nejoblíbenější jména byla Anička a Vítek

Vítání občánků v roce 2022. Foto: město Valašské Klobouky

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Valašské Klobouky se loni rozrostly o 47 malých občánků. Ve srovnání s uplynulými roky je to velmi malý přírůstek, běžně tu totiž vítají mezi 55 až 60 miminky.

Ze 47 narozených dětí bylo 26 dívek a 21 chlapců. „Nejčastěji pro ně rodiče vybrali tradiční česká jména, a to Anna a Vít nebo Vítek. Oblibu si z předchozích let i nadále drží Eliška a Tereza, u chlapců pak Vojtěch nebo Antonín. Z netradičních jmen do zdejší matriky přibyla například Violeta, Timea nebo Lionel,“ uvedla referentka oddělení matriky a evidence obyvatel Eva Fialová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K 1. lednu 2023 ve městě žilo 4 972 obyvatel, což je o jednoho méně než v roce předchozím. Trvalý pobyt má v Kloboukách hlášeno 4 867 občanů, ve srovnání s rokem předcházejícím tedy o 19 méně. „Průměrný věk klobouckého občana je 42 let, přičemž nejmladší obyvatelstvo má Lipina, kde průměr dosahuje 40,5 roku,“ přiblížila mluvčí radnice Lenka Zvonková.

V roce 2022 ve Valašských Kloboukách zesnulo 54 lidí, z toho 30 mužů a 24 žen. „Průměrný věk zemřelých činil 74 let,“ upřesnila Zvonková.

V průběhu roku se do města přistěhovalo 91 občanů a 102 se odstěhovalo. Změnu bydliště přímo ve Valašských Kloboukách provedlo 56 občanů. Do města se přistěhovalo 18 cizích státních příslušníků, celkem tu tedy žije 105 cizinců.