VIDEO: Nenapravitelný drogový dealer unikal policistům, ale v Hustopečích spadla klec

zdroj: Policie JMK

BŘECLAV – Nenapravitelný šestatřicetiletý recidivista dokázal během posledního půl roku vyrobit několik stovek gramů pervitinu. Minulý týden ale spadla klec.

Nenapravitelný šestatřicetiletý muž vyráběl pervitin na různých místech jižní Moravy ze surovin převážně zakoupených v Polsku. Tento pervitin jednak sám užíval, ale dále také distribuoval drogově závislým ve svém okolí. Klec spadla minulou středu, kdy se snažil marně vyhnout náhodné silniční kontrole v Hustopečích. „Důvodů prchnout policejní hlídce měl rovnou několik. Kromě toho, že měl soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, uvnitř automobilu převážel i větší množství drog,“ vysvětlil policejní mluvčí Petr Vala. K úniku si však špatně vybral trasu po rozbahněné polní cestě, na které neměl proti policejnímu SUV žádnou šanci a nakonec musel zastavit. „Uvnitř vozu nalezli policisté kolem 100 gramů pervitinu a přes půl kila marihuany. Při následných domovních prohlídkách kriminalisté navíc zajistili další chemikálie a věci určené pro výrobu drog. Muži, který je v současné době stíhán vazebně, bylo kriminalisty sděleno podezření z trestné činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropní látkami a jedu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ doplnil Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.