Slavnosti solné Zlaté stezky v Prachaticích se opět vrátí více k historickému rázu

Slavnosti solné Zlaté stezky v Prachaticích (zdroj prachatice.eu)

PRACHATICE – Slavnosti solné Zlaté stezky jsou již tradiční akcí. V letošním roce čeká město Prachatice a obyvatele a návštěvníky už jejich 31. ročník. Rada města se seznámila s jejich průběhem a schválila podobu, kterou jim chce přípravný tým letos vtisknout.

Přípravy jsou v plném proudu. „Slavnosti připravuje osvědčená skupina, složená z kolegů z městského úřadu a Kulturních a informačních služeb, zapojilo se i několik členů rady města,“ vypočítává starosta města Jan Bauer.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Město by se letos chtělo vrátit opět více k historickému rázu slavností. „K programu mohu obecně říct, že bychom se rádi trochu vrátili k myšlence historických slavností. Upravíme rozmístění jednotlivých linií, historický program a trhy se přesunou na Velké náměstí, Parkán využijí místní kapely, revitalizovaný Štěpánčin park bude hostit dechovou hudbu, konkrétní vystupující představíme v příštích měsících. Zásadně větší prostor nabídneme místním spolkům a chceme oživit tradici vystupujících z našich partnerských měst, předběžně máme přislíbenou jejich hojnou účast,“ představuje starosta.

Náštěvníci také jistě přivítají fakt, že město nebude zdražovat vstupné. „Dobrou zprávou pro návštěvníky je, že nezvyšujeme vstupné, což je přístup, který ve vztahu k občanům aktuálně aplikujeme všude, kde je to možné. Jsme přesvědčeni, že přes to dokážeme veškeré náklady pokrýt a znovu nabídneme našim občanům krásné slavnosti,“ zdůrazňuje starosta Jan Bauer.