Řidič nezvládl jízdu na kluzké vozovce. Skončil v kolejišti

Nezvládl jízdu na kluzké vozovce, zastavil provoz na trati na více jak hodinu (zdroj Policie ČR)

JINDŘICHOHRADECKO – Víkend s sebou přinesl desítky dopravních nehod vzniklých v souvislosti s náledím a sněhovými pokrývkami na vozovkách. Jednu takovou řešili policisté na Jindřichohradecku. Řidič zde vyjel do kolejiště. Naštěstí nedošlo ke zranění. Provoz na trati musel být však zastaven.

Jak informovala policejní mluvčí Martina Joklová, v sobotu po patnácté hodině vyjížděli suchdolští policisté k havárii osobního vozidla Ford. „Řidič vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení v úseku silnice Suchdol nad Lužnicí a České Velenice a vyjel s vozidlem mimo vozovku, kde havaroval do kolejiště, v blízkosti železniční stanice Hrdlořezy,“ popsala Joklová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. „Hmotná škoda na vozidle a dopravním značení je předběžně vyčíslena na 30 000 korun. Provoz na trati však musel být v tomto úseku na zhruba hodinu a půl zcela zastaven,“ dodala Joklová.

Nezvládl jízdu na kluzké vozovce, zastavil provoz na trati na více jak hodinu (zdroj Policie ČR)