Přijďte fandit Martinovi, který bude zápasit za nemocné děti

Foto FN Olomouc

OLOMOUC – Martin Švarc patří do týmu pracovníků ostrahy Fakultní nemocnice (FN) Olomouc a ve svém volném čase se aktivně věnuje bojovému sportu. Koncem března bude zápasit na utkání v thajském boxu v pavilónu A Výstaviště Flora Olomouc a finanční odměnu za svůj zápas věnuje na pomoc vážně nemocným dětem.

Pracovníci ostrahy FN Olomouc patří k bezejmenným pracovníkům nemocnice, bez nich by ale její provoz byl prakticky nemyslitelný. Starají se totiž o bezpečnost areálu a návštěvníků nemocnice, ale na starost mají třeba také obsluhu jejího vjezdového systému. Členem týmu ostrahy je i Martin Švarc, který se ve svém volném čase aktivně věnuje bojovému sportu. Martin nyní zve na zápas v thajském boxu, jehož výtěžek poslouží společnosti Šance Olomouc a malým pacientům Dětské kliniky FN Olomouc. „Na našem oddělení Ostrahy máme několik zaměstnanců, kteří se aktivně věnují bojovým sportům. Jedním z nás je i Martin Švarc, jenž má ve své disciplíně Muay Thai (thajský box) profi skóre 5:0 a nyní se rozhodl, že celou svou finanční odměnu za svůj další zápas věnuje na konto neziskové organizace Šance Olomouc, která pomáhá hematologicky, onkologicky a chronicky nemocným dětem a jejich rodinám na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc,“ říká vedoucí Ostrahy FN Olomouc Lukáš Vlach.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Zmíněný charitativní zápas se uskuteční v pátek 31. března v rámci Memoriálu Marka Tisoně v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc. A odměna Martina Švarce nebude jediným výtěžkem, který z tohoto počinu nemocným dětem prostřednictvím Šance Olomouc poplyne. „Zbytek našeho oddělení se svorně rozhodl, že tuto sbírku také podpoří a přispěje minimálně stejnou částkou. A zároveň Martinovi, který dlouhodobě trénuje v klubu Muay Thai Olomouc, pomůže v přípravě na zápas v rolích sparingpartnerů,” dodává Lukáš Vlach. Fanoušci bojových sportů jsou na akci zváni, svou účastí pomohou vytvořit skvělou atmosféru a také podpoří dobrou věc, neboť z každé zakoupené vstupenky bude část výtěžku odeslána na konto Šance Olomouc.

Vstupenky na Memoriál Marka Tisoně lze zakoupit v předprodeji v klubu Muay Thai Olomouc v budově Sokola Olomouc naproti galerie Šantovka, nebo přímo u Martina Švarce (e-mail: marsvar18@seznam.cz).