Mlsný zloděj kradl čokolády přímo před strážníky

Foto: MP Zlín

ZLÍN – Pořádnou smůlu měl dvacetiletý muž ze Zlína, který měl zálusk na čokolády v jednom z místních supermarketů, platit ale nehodlal. Pokus o krádež mu zhatila hlídka městské policie.

V pondělí po poledni prováděla hlídka z Jižních Svahů kontrolu v blízkosti jednoho ze supermarketů. „Strážníkům přitom neušlo podezřelé chování mladého muže, který se pohyboval v blízkosti provozovny a poté i uvnitř. Hlídka na něj proto zaměřila svoji pozornost a viděla jej, jak si do oděvu ukrývá čokolády a poté bez zaplacení odchází z prodejny ven,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Když strážníci dotyčného kontaktovali, vyšlo najevo, že se pokusil ukrást čtyři mléčné čokolády v celkové hodnotě 280 korun. „Ke svému protiprávnímu jednání sice uvedl, že měl na čokolády chuť, ale daleko pravděpodobnější se jeví možnost, že si jejich dalším prodejem hodlal obstarat finanční prostředky pro svoji potřebu,“ řekl Janík.

„Vzhledem k tomu, že dotyčný se dopouští přestupků proti majetku opakovaně, neřešila s ním hlídka protiprávní jednání na místě, ale oznámila ho k dalšímu projednání správnímu orgánu,“ uzavřel Janík.