Průvod masek v Otrokovicích přivede medvěda až na náměstí

OTROKOVICE – Letošní masopustní veselí si obyvatelé Otrokovic užijí ve velkém. Čeká na ně hodování, zabijačkové speciality a muzika a hlavně průvod masek, který přinese zábavu přímo na náměstí.

Masky vyjdou v sobotu 18. února v 9 hodin od hasičárny SDH Otrokovice a půjdou po tradiční trase centrem města. Příchod průvodu na náměstí se očekává přibližně v 10.45. „Tam bude již od 10 hodin probíhat kulturní program. Jako první v pořadí vystoupí kapela Tady a teď. V 11 hodin potěší přítomné svým vystoupením děti z Mateřské školy Otrokovice a žáci z Ateliéru Zebra Zlín. Od 13 do 15 hodin pak bude hrát kapela Ripteto. Lidé nepřijdou ani o tradiční zabijačkové speciality, na kterých si mohou pochutnat na místě nebo si je vzít domů,“ láká dramaturgyně Otrokovické BESEDY Alena Velecká.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Fašank v Otrokovicích není úplnou novinkou, každoročně se o masopustní veselí starali dobrovolní hasiči. „Mají krásné masky a nás napadlo, jaká je škoda, že je vidí vlastně jen obyvatelé domů, kudy jejich průvod chodí. Ve spolupráci s Otrokovickou BESEDOU jsme hasiče oslovili s nabídkou spolupráce a celou událost tak zařadili na seznam městských akcí. Ruku k dílu přidal také Dům dětí a mládeže Sluníčko Otrokovice, který se připojí do průvodu s dětmi v maskách. Věřím, že si i tuto akci lidé oblíbí a v tomto formátu se lehce zařadí mezi ostatní tradiční oblíbené události, které město pro občany v průběhu celého roku chystá,“ řekla starostka města Hana Večerková.