Odlétávající kusy ledu způsobily na Zlínsku dvě dopravní nehody

Foto: Policie ČR

ZLÍNSKO – Hned dvě velmi podobné nehody se odehrály během včerejšího dne u Otrokovic. Obě zavinily kusy ledu, které odlétly z vozidel. Jedna z nich si vyžádala i zranění.

K první havárii došlo krátce po desáté dopoledne před nájezdem na dálnici. „Řidič prozatím neznámého nákladního vozidla, který jel ve směru od Napajedel do Otrokovic, řídil vozidlo, na němž byla námraza. Při projetí zatáčkou odlétly kusy ledu na čelní sklo řidiče kamionu jedoucího za ním. Řidič nákladního vozidla o tom pravděpodobně nevěděl a pokračoval v jízdě,“ vylíčila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kusy ledu, které vnikly do kabiny řidiče, ho zranily v obličeji. „Záchranáři ho poté převezli s lehkým zraněním k ošetření do nemocnice. Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun,“ dodala Kozumplíková.

Ve dvě hodiny odpoledne ve směru od Otrokovic na Tlumačov se stala totožná dopravní nehoda. „Sedmačtyřicetiletý řidič řídil kamion, z něhož před jízdou neodstranil námrazu. Při jízdě zatáčkou se led uvolnil a spadl na čelní sklo protijedoucího vozidla Volkswagen. Řidič kamionu si toho pravděpodobně také nevšiml a pokračoval v jízdě po dálnici, kde ho krátce po oznámení řidiče Volkswagenu zastavili policisté z dálničního oddělení,“ popsala mluvčí. Škoda na čelním skle činí asi 15 tisíc korun.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR