Nemocnice v Písku nabízí rodičkám pestřejší snídaně

Nemocnice v Písku (zdroj jihnem.cz)

PÍSEK – Budoucí maminky, které se rozhodnou rodit v písecké nemocnici, čeká další příjemná novinka, a to pestřejší snídaně. Ty jsou nově připravovány ve čtyřech variantách s mléčným výrobkem navíc.

Rodičky si z nabídky vybírají snídani na každý den, stejně jako v případě oběda. „Od poloviny ledna nabízíme maminkám kromě výběru oběda také výběr ze čtyř variant snídaně. Ty si mohou navolit dopředu už při přijetí do porodnice,“ uvedla vrchní sestra Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Písek Simona Bulková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nastávající maminky mohou vybírat ze slaných i sladkých variant. První snídaně se skládá ze dvou kusů pečiva, másla, medu nebo džemu, taveného sýra a mléčného výrobku. Druhá ze dvou kusů tmavého pečiva, uzeniny, přírodního sýra a zákysu nebo kefíru nebo mléka, a to buď jogurtového nebo obyčejného. Třetí variantou je instantní obilninová kaše, stoprocentní ovocná šťáva nebo pyré a mléčný výrobek. A jako čtvrtou variantu porodnice nabízí dva kusy sladkého pečiva se zákysem, kefírem nebo jogurtovým či obyčejným mlékem.

„Jídlo připraví na základě volby rodiček dietní sestry v kuchyni stravovacího provozu nemocnice a už připravené nám je nechají přivézt na oddělení,“ řekla Simona Bulková. Dodala, že během dne si mohou rodičky brát ještě ovoce.

Na zlepšování služeb pro rodičky pracuje písecká porodnice dlouhodobě. Nabízí i těhotenské předporodní kurzy nebo kurzy jógy. Vedle toho se neustále posouvá také v péči a vybavení. Už několikrát to ocenily spokojené rodičky a píseckou porodnici vyhodnotily jako nejlepší v rámci projektu Přirozený Porod v Porodnici. V nemocnici Písek také už rok funguje Centrum porodní asistence, které je určeno ženám s většími individuálními požadavky na porod. I proto počty porodů v Písku zůstávají stále na vysokých číslech.

zdroj: jihnem.cz