Měl podmínku. Přesto ukradl elektrokoloběžku a v obchodě zboží za pět tisíc

Ilustrační fotografie, zdroj: Shutterstock

JIHLAVA – Dva zdánlivě nesouvisející případy krádeží objasnili jihlavští kriminalisté. Za odcizením elektrokoloběžky, která v prosinci zmizela z chodby domu v Jihlavě, i za lednovou krádeží v jihlavském obchodě stojí nenapravitelný recidivista ze Žďárska.

K první krádeži došlo v prosinci loňského roku na sídlišti Královský Vršek v Jihlavě. Muž vnikl v noci do jednoho z domů a ve společných prostorách vzal odloženou elektrokoloběžku za více než dvacet tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Druhá krádež se stala v polovině letošního ledna. „Muž přišel kolem šesté hodiny večer do obchodu na ulici Brněnská a vzal zboží v hodnotě přes pět tisíc korun, které schoval do batohu a snažil se odejít bez zaplacení. Krádeže si ale všiml pracovník ostrahy a při útěku muž batoh s odcizeným zbožím zahodil,“ popsala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Policistům se podařilo zjistit, že oba případy spojuje stejný pachatel. O uplynulém víkendu ho v Jihlavě zadrželi. „Zadržený muž byl v minulosti již soudně trestán, vloni na jaře byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost a na dva roky je ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Policejní inspektor sdělil šestatřicetiletému recidivistovi podezření z trestného činu krádeže. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.