Diskuze o výstavbě parkovacího domu pokračují

Foto: Oficiální www města Trutnov

TRUTNOV – Kvůli nedostatku parkovacích míst se město rozhodlo zřídit parkovací dům. Nalézt uspokojivé řešení, které by se líbilo všem, se však jeví jako obtížné. V médiích se navíc objevila kritika, že město se samosprávami nekomunikuje dostatečně.

Loni proběhl průzkum, díky kterému bylo zjištěno, že téměř 80% obyvatel vnímá v lokalitě Zelená Louka situaci ohledně parkování jako problém. Město má šanci získat dotaci na výstavbu parkovacího domu, tento plán se ale nelíbí několika místním samosprávám, které se obrátily na média. Městu se nelíbí jejich kritika vedená přes média a je i nadále připraveno se zástupci dotyčných samospráv komunikovat. „Není pravdou, že by město s obyvateli samospráv nekomunikovalo, že každá část Zelené Louky je zatížena jiným způsobem a území nelze řešit izolovaně. Samosprávami v médiích uváděný dostatek parkovacích míst se pravděpodobně změní v okamžiku, kdy nebude možné zřídit část nástupních ploch pro požární techniku ve vnitrobloku. Úbytek minimálně dvaceti až pětadvaceti parkovacích míst výrazně zhorší situaci v lokalitách, které již občané jako problémové spatřují, ulice Za Komínem, Tovární a okolí ZŠ Mládežnická,“ dodává místostarosta města Tomáš Hendrych.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.