Střet osobních aut na Jihlavsku. Jeden z řidičů byl opilý, na místě zasahovala záchranka

Foto: Policie ČR

JIHLAVA – Dva zraněné si vyžádala dopravní nehoda, k níž došlo ve středu ráno v katastru obce Batelov na Jihlavsku. Třiašedesátiletý podnapilý řidič se v zatáčce srazil s protijedoucím vozem. Bez zranění naštěstí vyvázl řidič, jehož auto poškodily odlétající kusy z havarovaného vozidla.

Řidič osobního automobilu Škoda jel ve středu 15. února před sedmou hodinou ráno po silnici II/639 směrem od Dolní Cerekve na Batelov. „Při projíždění mírné zatáčky se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Ford,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidič škodovky se při nehodě zranil, záchranáři jej převezli k ošetření do nemocnice. S vážnějším zraněním skončila v nemocnici i řidička Fordu. Zatímco její dechová zkouška byla negativní, muž policistům nadýchal 1,57 promile a při opakované zkoušce byla hodnota ještě vyšší. Policisté mu proto na místě zadrželi řidičský průkaz.

„Na vozidlech vznikla předběžně vyčíslená škoda za necelých 250 tisíc korun. Další škoda byla způsobena na vozidle, které místem v době nehody projíždělo a dopadly na něj odlétající části havarovaného vozidla,“ doplnila mluvčí. Řidič vozu Škoda je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehodu a veškeré její okolnosti policisté šetří.