Řidič skončil po nehodě u Strážnice pod autem

Foto: HZS JMK

HODONÍN – V úterý před sedmou hodinou večer spěchaly dvě jednotky hasičů k vážné nehodě u Strážnice. K záchraně jednoho z řidičů hasiči použili hydraulické rozpínáky.

Před sedmou hodinou večer vyjela dobrovolná jednotka ze Strážnice a profesionální jednotka ze stanice Veselí nad Moravou k hlášené nehodě na silnici číslo 426. V úseku mezi Bzencem a Strážnicí se střetla dvě osobní vozidla. Vozidlo značky Audi skončilo po nehodě mimo komunikaci a převrácené na střeše. Jak popsal mluvčí hasičů Filip Venclovský, po příjezdu první jednotky hasiči zjistili, že pod vozem se nachází zraněný řidič, který byl při vědomí. Hasiči vrak vozu nejprve stabilizovali. K jeho následnému nadzvednutí a záchraně zraněného použili hydraulické rozpínáky. „Během 12 minut muže zpod vozidla vyprostili, předali posádce záchranné služby, a pak ještě pomohli s transportem do vrtulníku Letecké záchranné služby,“ upřesnil Venclovský. Muž totiž utrpěl vážná zranění. „Bylo potřeba ho napojit i na řízenou ventilaci. Přepravili jsme ho na urgentní příjem Fakultní nemocnice u svaté Anny,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Hasiči dále zabezpečili havarované vozy proti vzniku požáru a nasvítily místo události pro potřeby vyšetřovaní. Provoz byl v místě nehody po dobu zásahu hasičů omezen.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.