Při besedě policistů v mateřské škole v Přerově došlo k náhodnému výstřelu

Pistole
Ilustrační foto Pixabay.com

PŘEROV – Během besedy policistů v jedné z mateřských škol v Přerově došlo při manipulaci se služební zbraní k náhodnému výstřelu. Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Událostí se zabývá odbor vnitřní kontroly policie.

Včera dopoledne došlo během besedy Policie ČR v mateřské škole v Dvořákově ulici v Přerově při manipulaci se služební zbraní k náhodnému výstřelu. O případu informovala policie na Twitteru. Podle informací ČTK se besedy s policisty účastnilo 12 předškoláků, součástí byla i ukázka rozložení a složení zbraně. Při incidentu nebyl naštěstí nikdo zraněn. „Při této politováníhodné situaci nedošlo ke zranění žádné osoby, policie událost řeší,“ reagoval  přerovský radní pro školství Michal Zácha. O incidentu byl informován také primátor města Petr Vrána, který událost projednal s ředitelem policejního Územního odboru Přerov Martinem Crhou.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

I přesto, že nebyl nikdo zraněn, začal se událostí okamžitě zabývat příslušný odbor vnitřní kontroly policie. Policie se za chybu veřejně omluvila. “Mrzí nás to a za chybu kolegy se tímto všem zúčastněným omlouváme,” uvedla dále policie. Krajský policejní ředitel Tomáš Landsfeld přijal opatření, aby k podobnému incidentu v budoucnu už nemohlo dojít.