Hejtmanství podpoří sportovce. Můžete žádat dotace pro děti i dospělé

Děti sportovci
Ilustrační foto

OLOMOUCKÝ KRAJ – Kluby a oddíly, které pracují s mladými sportovci, mohou žádat kraj o dotace na podporu své činnosti. K dispozici je celkem 3,8 miliónu korun. Pokud jde o dospělé, kraj podpoří jejich sportovní volnočasové aktivity, zde je stanovený strop 35 tisíc korun na každý podpořený projekt.

Žadateli o podporu sportu dětí a mládeže mohou být kluby a oddíly, které s mladými sportovci pracují. Dotační peníze mohou použít třeba na náborové akce pro děti, dopravu dětí a mládeže na sportovní soutěže, údržbu sportovních areálů nebo nákup vybavení pro mladé sportovce. „Chceme, aby se kladný vztah ke sportu vyvíjel už u dětí a mládeže. Proto nabízíme tento dotační program, který je právě na jejich rozvoj určený. Za peníze mohou mládežnické kluby a oddíly zaplatit například i náborové akce pro děti,“ vysvětlil Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu a dopravy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Příjem žádostí začne 11. dubna, už 28. března proběhne pro zájemce informační seminář. Konat se bude v budově sídla kraje v Kongresovém sále, a to od 13 hodin. Potvrzení účastí přijímá už nyní na své e-mailové adrese n.prochazkova@olkraj.cz referentka dotací z oddělení sportu a volného času Naděžda Procházková. „Žadatelům o dotace budou k dispozici pracovníci kraje, kteří jim přes telefon nebo pomocí e-mailu poradí s vyplněním dotační žádosti,“ dodal náměstek Zácha. Další informace najdou zájemci na krajském webu. 

Podpora volnočasových sportů pro děti i dospělé

Kraj podpoří také sportovní volnočasové aktivity dětí i dospělých. Pro žadatele je v tomto dotačním programu připraveno jeden a čtvrt miliónu korun. „Jedná se o podporu těch akcí a činností, které jsou nekomerčního charakteru a mají obecně prospěšné zaměření,“ uvedl Michal Zácha. Maximální výše dotace na každý podpořený projekt je 35 tisíc korun. Příjem žádostí začne také 11. dubna, 28. března proběhne pro zájemce informační seminář. Další informace najdou zájemci na krajském webu.