Řidiči, pozor. Výstavba na Bauerově omezí vjezd do Pisáreckých tunelů

Ilustrační foto

BRNO – Z důvodu rekonstrukce městského okruhu v úseku Bauerova, zahájení výstavby parkoviště u plánované multifunkční haly u výstaviště a dalších stavebních prací od 20. března můžou nastat dopravní komplikace. Přinášíme přehled změn.

Dopravní omezení se dotknou úseku ulice Bauerova od velodromu po mimoúrovňovou křižovatku na Hlinkách. Na co se musíte připravit?

  • Pro automobilovou dopravu od Komína a Žabovřesk do Pisáreckého tunelu je vše beze změn. Totéž platí pro výjezd, který bude možný pouze směrem na Žabovřeskou.
  • Průjezd Bauerova – Pisárecký tunel a Hlinky – Pisárecký tunel bude veden po objízdné trase Pisáreckou.
  • Podél výstaviště od velodromu po 9. bránu BVV dojde ke zrušení parkovacích míst.
  • Změněny budou i zastávky. Ve směru od Pisárek do centra bude zastávka Riviéra přesunuta 150 metrů směrem blíž Poříčí. Ve směru z centra na Pisárky bude zastávka Velodrom přesunuta před výstavní halu B, zastávka Riviéra bude zrušena, zastávka Bauerova zůstane v provozu.
  • Zůstává zachován přechod u zastávky Bauerova, který obslouží i pěší z blíže posunuté zastávky Riviéra.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tato opatření potrvají do 11. dubna. „Výsledkem prací bude rekultivované území, zrekonstruovaná Bauerova, přes kterou povedou 2 lávky pro pěší, nová samostatná komunikace pro MHD, nové zastávky i parkovací plochy pro celou lokalitu, kde pro návštěvníky plánované multifunkční haly, koupaliště Riviéra a výstaviště vznikne celkem 426 parkovacích míst,“ uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl.