Sníh a náledí dnes ráno potrápili řidiče, při nehodách se zranili tři lidé

Dopravní nehoda kamionu
Nehoda u Brodku u Přerova, fotky Hasičský zasraný sbor Olomouckého kraje

OLOMOUCKÝ KRAJ – Přestože je už konec března, zima to ještě nevzdává. Zejména vyšší polohy Olomouckého kraje v noci na dnešek zasáhly silné sněhové přeháňky, ale ráno kolem 7. hodiny hustě sněžilo i v okolí Olomouce či na Přerovsku. Při nehodách se na silnicích zranili tři lidé.

Policisté v Olomouckém kraji podle ČTK dnes od rána řešili v souvislosti se zimním počasím asi čtyři desítky oznámení kvůli nehodám či komplikacím v dopravě. Během jedné hodiny vyjížděli k pěti vážnějším nehodám na Olomoucku a Přerovsku také hasiči. Při těchto nehodách se zranili tři lidé. U Brodku u Přerova ve směru na Dub nad Moravou, havarovalo osobní auto, dodávka a kamion, který zůstal viset po srážce na svodidlech. Při nehodě se zranil jeden člověk. “Zasahujeme i u Lipníku nad Bečvou u Nových Dvorů, kde se srazil kamion s osobním autem. Zranila se jedna osoba, v péči ZZS,” uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Po smyku skončil v příkopu vůz za Týnečkem na Olomoucku ve směru na Šternberk, přitom se zranil jeden člověk.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Ráno kolem 7. hodiny napadly dva až tři centimetry sněhu v okolí Svatého Kopečku u Olomouce, kde kvůli tomu bezmála hodinu nejezdily autobusy městské hromadné dopravy do místní části Lošov. Silnice ze Svatého Kopečku do níže položených Samotišek byla zledovatělá a pro autobusy nesjízdná. Velké problémy na této frekventované silnici měli i řidiči osobáků.

Sníh ráno ležel také například na silnici přes Červenohorské sedlo, která spojuje Šumpersko a Jesenicko. Na sníh si musí dát pozor řidiči v okolí Moravského Berouna na Olomoucku. Podle informací policie na webu komplikuje dopravu ledovka na silnici v Dřevohosticích na Přerovsku, v Nivě na Prostějovsku, v Luké na Litovelsku a v Konici na Prostějovsku.

Dopravní nehoda kamionu a osobního auta
Nehoda u Nových Dvorů u Lipníka nad Bečvou
Dopravní nehoda, auto v příkopu
Nehoda za Týnečkem na Olomoucku