Na výlet se vydejte vlakem, kolo si můžete půjčit na nádraží. Začíná nová sezóna cyklopůjčoven ČD Bike,

Jízdní kolo z cyklopůjčovny ČD Bike
Ilustrační foto České dráhy

OLOMOUCKÝ KRAJ – Chcete se i na svém výletě chovat šetrně k přírodě? Vyražte vlakem a na nádraží si můžete půjčit kolo a pokračovat po cyklostezkách malebnou přírodu a kolem řady pamětihodností. V Olomouckém kraji tuto službu nabízejí na šesti nádražích. Cyklopůjčovna ČD Bike zahájí novou sezónu v sobotu 1. dubna.

V Olomouckém kraji fungují cyklopůjčovny ČD Bike na hlavním nádraží v Olomouci, na nádraží v Hranicích na Moravě, v Přerově, v Zábřehu na Moravě, v Šumperku a v Jeseníku. Na hlavním nádraží v Olomouci a na nádraží v Přerově zůstávají půjčovny otevřené po celý rok, ostatní půjčovny jsou sezónní a mají otevřené do 31. října. „Dobrou zprávou pro cykloturisty je, že základní ceník půjčoven ČD Bike se oproti loňsku nemění. Celodenní výpůjčka kola nebo koloběžky bude stát stejně jako loni 230 korun, za elektrokolo zaplatí zájemci 390 korun. Zákazníci s In Kartou nebo s naší jízdenkou mají i nadále výhodnější cenu,“ říká Jana Rotreklová, manažerka projektu ČD Bike. Půjčení kola na nádraží v Jeseníku si je třeba do 14. května předem objednat.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

V půjčovnách kol je možné zapůjčit kvalitní horská, treková i krosová kola. Na hlavním nádraží v Olomouci a na nádraží v Přerově si můžete půjčit oblíbená elektrokola, olomoucká půjčovna je vybavena také koloběžkami. Všechna kola prochází odborným servisem a velký důraz je kladen na hygienická opatření. Sortiment cyklopůjčoven doplňují samozřejmě i cyklistické helmy, v některých půjčovnách dětská kola a cyklosedačky. „Nabídku příslušenství v jednotlivých pobočkách letos rozšiřujeme o cyklistické brašny a držáky na mobilní telefony. Cykloturisté s vlastním kolem si budou v našich půjčovnách moci zapůjčit samostatně přilbu,“ doplňuje Jana Rotreklová.

Při zapůjčení kola je nezbytné seznámit se se Smluvními podmínkami půjčoven kol, předložit jeden osobní doklad (občanský, řidičský průkaz nebo cestovní pas), dále podepsat nájemní smlouvu, zaplatit půjčovné a složit vratnou kauci. Vypůjčená kola je někdy možné vrátit i v jiných cyklopůjčovnách ČD. Výhodou je také možnost kola zdarma přepravit po vyjmenovaných tratích nebo je bezplatně uschovat ve vybraných úschovnách ČD.

Podrobné informace o půjčovnách ČD Bike včetně jejich aktuální otevírací doby najdete ZDE.