Velikonoce ve Znojmě odstartují už na apríla

Zdroj: Znojemská beseda

Znojmo – ta správná velikonoční atmosféra nebude ve městě chybět ani letos! Velikonoční program nabídne v centru Znojma od 1. do 9. dubna 2023 tradiční trhy, koncerty, králičí hop, sbírání vajíček v podzemí, řemeslné dílny nebo třeba hrkače v historickém centru města. Nebudou chybět ani řemeslné dílny, ve kterých si upletete pomlázku, namalujete vajíčko, vyrobíte zajíce ze slámy nebo složíte zkoušku velikonočního koledníka. Děti již tradičně potěší také beránek a ovečky, které budou k vidění v ohradě na Masarykově náměstí.

Program nabídne i Znojemské podzemí. Na Bílou sobotu zde můžete absolvovat prohlídku se zkráceným historickým výkladem, na kterou navazuje hledání vajíček pro děti. Dospělí se jistě rádi zapojí do hledání jiných předmětů. Na konci podzemního bloudění čeká každého účastníka odměna. Vstupné je jednotné 45,- Kč. Prohlídky budou probíhat od 10.00 do 12.30 a od 13.30 do 16.30 v půlhodinových intervalech.

Letošní báječnou novinkou je velikonoční hrkání, které po dobu Svatého týdne od Zeleného čtvrtka do Bílé soboty nahrazuje zvony kostelů. Děti nejrůznějšího věku vyrazí do ulic hned v několika časech. Stárkové průvodu z Dětského folklórního souboru Dyjavánek začnou svoji trasu u kostelu sv. Mikuláše, pokračovat budou přes ulici Mikulášskou na Masarykovo náměstí. Přes ulici Obrokovou na Horní náměstí, následně na Václavské náměstí a na závěr zpět ke kostelu sv. Mikuláše.
Začátek průvodu bude vždy u kostela sv. Mikuláše ve Znojmě:
· čtvrtek 6. dubna – 18.00
· pátek 7. dubna – 8.00, 12,00, 18.00
· sobota 8. dubna – 8.00 a 12.00

Více informací naleznete na webových stránkách Znojemské Besedy. Přijďte se také pobavit!