Šumperk rozezní cimbálovka

Cimbál
Ilustrační foto Pixabay

ŠUMPERK – V sobotu 1. dubna rozezní velký sál šumperského kulturáku cimbálová muzika. Na druhý ročník festivalu CIMBÁLOVE přijalo pozvání 8 účinkujících.

Na festival CIMBÁLOVE, jenž se uskuteční v šumperském domě kultury v sobotu 1. dubna, přijalo pozvání osm účinkujících. Cimbálová muzika rozezní velký sál kulturáku od 13 hodin. Na festivalu vystoupí známá slovenská zpěvačka Júlia Kozáková s kapelou Manuša, společně nechají nahlédnout do hlubin romského folkloru. Přehlídku lidové i vlastní tvorby představí jedinečná cimbálová muzika Harafica, proslulá energickým vystoupením a netradičními aranžemi. Dále vystoupí Hradecká cimbálová muzika, Ľudová hudba Spontán, domácí Cimbálka CML, Komorní sbor Motýli, pěvecký sbor ŽAVEZ a dětská Lidová muzika ZUŠ Zábřeh. Chybět nebude nabídka folklorních předmětů, kvalitní víno a skvělé občerstvení v režii domácí Pikoly a Ofčích sýrů z Brníčka. „Cílem akce je předat lidem radost z folkloru a lidové hudby. Každý z účinkujících má na festivalu nezaměnitelné místo a věříme, že se nám podaří vytvořit unikátní atmosféru společného souznění,“ uvedl organizátor Alois Pospíšil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Stejně jako na prvním ročníku se nakonec rozpoutá i společná jam session! Zváni jsou všichni, kdo mají rádi párty nebo cimbál, housle nebo basu, violu nebo zpěv nebo všechno.