Nehoda poblíž obce Sokolnice na Brněnsku si vyžádala jeden lidský život

Foto: Policie JMK

BRNO-VENKOV – Krátce před osmou hodinou ráno došlo na silnici II/380 poblíž obce Sokolnice na Brněnsku k tragické dopravní nehodě. Zahynula mladá řidička škodovky.

Při tragické nehodě osobního auta a kamionu na silnici II/380 poblíž obce Sokolnice na Brněnsku ve čtvrtek ráno zahynula mladá řidička. Tři profesionální hasičské jednotky na místě zasahovaly přes 5 hodin. Podle policejního mluvčího Petra Valy došlo k čelnímu střetu osobního auta s nákladním automobilem, když mladá žena z dosud nezjištěných příčin přejela do protisměru. Řidička ze škodovky bohužel svým vážným zraněním na místě podlehla. „Neměli jsme šanci stav zvrátit, utrpěla natolik vážná zranění, že jsme mohli pouze konstatovat smrt,“ uvedla mluvčí záchranné služby Barbora Truksová Zuchová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po dobu vyšetřování a odstraňování následků dopravní nehody byla komunikace obousměrně na několik hodin zcela uzavřena. Objízdná trasa byla vedena přes obec Kobylnice. „Po vyšetření nehody jsme řidičku museli z vozidla vyprostit. Hasiči zajistili místo nehody proti požáru, zachytávali unikající naftu z kamionu a přečerpali asi 500 litrů pohonných hmot z nádrže. Naše činnost na místě nehody skončila po 13. hodině,“ popsal zásah mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.  „Dechová zkouška u řidiče kamionu byla negativní. Okolnosti a přesná příčina vzniku dopravní nehody bude nyní předmětem dalšího vyšetřování dopravních policistů,“ doplnil Petr Vala.