Výluka od 1. dubna omezí provoz vlaků ČD na trati Kutná Hora – Zruč nad Sázavou

Ilustrační foto

KUTNÁ HORA – Z důvodu údržby a opravy kolejí na trati, opravy železničních přejezdů a mostů se od 1. 4. 2023 nepřetržitě do 18. 6. 2023 přeruší provoz vlaků na trati č. 235 v úseku Kutná Hora město – Zruč nad Sázavou.

Náhradní doprava

Po dobu výluky všechny vlaky nahradí autobusová doprava (NAD). Ta bude zajištěna podle výlukového jízdního řádu v upravených časových polohách.

Negarantovaný přestup

V úseku Kutná Hora hl. n. – Kutná Hora město pojedou souběžně autobusy i vlaky. Přestup mezi vlakem a autobusem v zastávkách Kutná Hora-Sedlec a Kutná Hora město nebude garantován.

Zastávky

České dráhy dále upozorňují cestující, že zastávky NAD se nacházejí na hlavních silničních tazích. Pouze zastávky Kutná Hora hl. n. a Zruč nad Sázavou se nacházejí před nádražní budovou. Trasu náhradní autobusové dopravy a polohu zastávek autobusu najdete zde.

Zpoždění

Z důvodu výluky mohou vlaky navýšit zpoždění o 5 až 10 minut.  Výlukový jízdní řád můžete stáhnout zde. U vlaků dotčených výlukou může dojít k omezení poskytovaných služeb. Bližší informace o omezení služeb najdete na webových stránkách Českých drah a také v mobilní aplikaci Můj vlak.

Zdroj: ČD