Poradíme vám, kde se v Jeseníkách stále lyžuje

Lyžař na svahu
Ilustrační foto Shutterstock

JESENÍKY – Kvůli oteplení už lyžařské areály ukončily svoji sezónu. Poslední místo, na kterém se v Jeseníkách stále lyžuje, je jako tradičně nejvýše položený lyžařský areál na Ovčárně. Ve vrcholových partiích Jeseníků se také stále upravují některé běžecké stopy.

Milovníci zimních sportů mohou stále vyrazit do nejvyšších partií Jeseníků. V provozu jsou tam vleky v nejvýše položeném lyžařském středisku na Ovčárně, pořád tu leží 40 – 80 centimetrů sněhu. “Sněhu je dost, všechny vleky jsou v provozu,” informoval pracovník horské služby na Ovčárně. Sníh je podle něj dnes sice trochu měkčí, o víkendu by se ale mělo ochladit a podle meteorologů by na horách mohlo i sněžit. Upraveny jsou i běžecké stopy na Ovčárnu, Praděd a Švýcárnu, Na Ovčárně, která leží v nadmořské výšce 1440 metrů, se lyžuje obvykle až do konce dubna, pokud to sněhové podmínky dovolí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.