V Domažlicích to byl samý pes na útěku. Situaci zachraňovali městští strážníci

Ilustrační fotografie, Pixabay

DOMAŽLICE – O prvním dubnovém víkendu to v Domažlicích skoro vypadalo, jakoby si někteří pejsci chtěli udělat apríl ze svých páníčků. První případ se udál už prvního dubna před půlnocí.

To strážníci přijali telefonát, že v Kozinově ulici volně pobíhá pes. „Hlídka městské policie ihned vyjela na místo. Strážníci psa chytili v blízkosti kruhového objezdu. I přesto, že pes byl čipován, nepodařilo se majitelku kontaktovat, a tak ho strážníci převezli do útulku na Valše. V dopoledních hodinách téhož dne byl pes majitelce vrácen zpět,“ informovala městská policie.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.

Další oznámení týkající se opět psů strážníci přijali v neděli 2. dubna po 13. hodině. „Oznamovatelka do telefonu sdělila, že na její zahradě se pohybují dva psi, kteří se nejspíše podhrabali ze sousední zahrady. Uvedla, že se psů bojí, a proto ze zahrady utekla a má strach se vrátit zpátky. Hlídka městské policie po příjezdu na místo psy odchytila. Pomocí čipů a provedenou lustrací byl zjištěn majitel psů, který byl kontaktován, a poté si psy umístil zpět na svoji zahradu. Majitel byl ze strany strážníků poučen o nutnosti zabezpečit si zahradu tak, aby již nedocházelo k podobným situacím,“ popsali strážníci.

Zdroj: MP Domažlice