Poznejte své Budějovice!

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Krajské město patří k těm, kde vznikaly a vznikají pozoruhodné stavby. Vydejte se za jejich objevováním! Komentované prohlídky, přednášky i tematické vycházky vás v rámci Mezinárodního dne památek zavedou na místa, kde jste ještě nebyli.

Tématem letošního ročníku je Moderní architektura Českých Budějovic aneb od zlatých šedesátých po současnost. Vydáte se na komentovanou prohlídku radnice, okresního archivu, nebo knihovny? Nebo si vyberete nějakou přednášku? Nabízí se téma architektury 60. a 70. let minulého století, odlesky Bruselu, nebo třeba odkaz Expa 1958.  Nebo dáte spíš přednost módní přehlídce z „totáče“, jízdě historickým autobusem či oldies hudbě? Můžete také objevit místa, která vám dosud zůstala utajena, jako třeba Koldům a podzemí plovárny.

Mezinárodní den památek proběhne v Českých Budějovicích 22. dubna a myslí i na rodiny s dětmi, pro které je připraveno Putování historií a Klubíčko pohádek. Navíc budete mít možnost vidět některé prostory naposled, než se zcela uzavřou na dlouhé roky veřejnosti. Tak na nic nečekejte a vydejte se objevovat historii vašeho města.