Víte, jak vylepšit Zlín? V participativním rozpočtu bude letos 7 milionů

Foto: archiv města Zlína

ZLÍN – Zlíňané mohou už pošesté zasílat na návrhy na zlepšení veřejného prostoru v rámci participativního rozpočtu Tvoříme Zlín. Magistrát tentokrát uvolnil namísto dosavadních 5 milionů hned 7 milionů.

Celková částka pro letošní ročník bude rozdělena do dvou kategorií. Takzvané malé projekty získají 3 miliony, přičemž náklady na jeden projekt mohou dosáhnout maximálně 750 tisíc korun včetně DPH. „Realizovat se bude právě tolik malých projektů, kolik se jich svými náklady vejde do přidělené částky. Čtyři miliony se přidělí na takzvané velké projekty, jejichž realizační náklady přesáhnou 750 tisíc korun, ale zároveň nepřekročí částku dva miliony včetně DPH. To znamená, že realizovat se bude právě tolik velkých projektů, kolik se jich svými náklady vejde do přidělené částky,“ vysvětlila náměstkyně primátora Jana Bazelová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Návrhy je možné podávat prostřednictvím formuláře na webu Tvoříme Zlín až do 31. května. Projekty, které splní pravidla, budou letos na podzim zařazeny do veřejného hlasování.