Jhlavští policisté šetří zneužití platební karty a hledají tohoto muže. Poznáte ho?

Foto: Policie ČR

JIHLAVA – Nedaleko jihlavské nemocnice došlo v březnu ke krádeži peněženky. Pachatel poté zneužil kreditní kartu, čímž přišla její majitelka o 40 tisíc korun. Policisté by potřebovali zjistit, kdo je muž, kterého u bankomatů zachytily bezpečnostní kamery.

Na cestě mezi nemocnicí a ulicí Rokycanova v Jihlavě ztratila na konci března seniorka peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. „Na trase jí peněženka bez povšimnutí vypadla a stala se cílem nepoctivého nálezce. Následně došlo k zneužití platební karty a necelé desítce výběrů peněz z bankomatů na různých místech,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová. Než majitelka krádež zjistila a stihla zablokovat kartu, vybral z ní pachatel v Jihlavě, Pelhřimově, ale i v Českých Budějovicích opakovaně peníze.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Případ policisté vyšetřují pro podezření ze dvou trestných činů a při pátrání po neznámém muži, zachycenému bezpečnostními kamerami, se nyní obracejí na veřejnost. „Žádáme občany, kteří muže na fotografiích poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ dodala Jana Kroutilová.

Policisté zároveň připomínají, že kód PIN karty je třeba si pečlivě chránit a nikdy ho nepsat přímo na kartu nebo mít zaznamenaný někde poblíž.

Foto: Policie ČR