Pošta ve Valmezu ruší tři pobočky, vedení zásadně nesouhlasí a chce dál jednat

Ilustrační foto

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – K poslednímu červnu se Česká pošta rozhodla zrušit tři pobočky ve městě s tím, že zůstane pouze jedna hlavní pošta. Vedení s tímto ale nesouhlasí a stále hledá vhodné řešení.

Starostovi se nelíbí, že mu podnik bez předchozích informací oznámil, že zruší pobočky na ulicích J. K. Tyla, Masarykova a Zašovská. „Poštu v penzionu J. K. Tyla hojně využívají naši senioři, v ulici Masarykova se bavíme o tamních firmách a obyvatelích Byniny. Pobočka v budově městského úřadu v ulici Zašovská má oproti hlavní poště u náměstí bezbariérový přístup, lepší možnosti parkování a jen loni jsme zde jako město za poštovné zaplatili bezmála 2,2 milionu korun. I když rozumíme ekonomickým důvodům vedoucím poštu, potažmo stát k omezování provozu, je zvolený přístup absolutně nesystémový,“ dodal.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Starosta Stržínek se proto sešel s manažerkou a vedoucím oblastní pošty, aby vyjednal vhodné řešení. Ti mu sdělili, že neplánují měnit již rozhodnuté, pouze se zaměří na řešení otázky bezbariérovosti zajištění dostatečného obsazení přepážek na hlavní poště. Zaměstnanci pošty budou také instruovat seniory, aby si nechali důchod posílat domů. Zástupci ještě navrhli možnost vybudovat na Zašovské Poštu Partner Plus, která by ale vyšla město na půl milionu korun ročně.