Dobrovolníci z ulic Valmezu uklidili dvě tuny odpadu

Foto: Valašské Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Při oblíbené akci Ukliďme Česko – Ukliďme Valmez, která probíhala po celý duben, se podařilo vysbírat dvě tuny odpadu. Díky hojné účasti se projekt bude opakovat i v dalších letech.

Kromě tradičních lokalit jakými jsou například okolí sportovních areálů v Koutech, parky Botanika a Abácie nebo lesopark v bývalých kasárnách, posbíraly desítky dobrovolníků odpad také v místech, kudy protéká řeka Bečva. Letošního ročníku se zúčastnilo 20 skupin – sportovní kluby, hasiči, osadní výbory, ochránci přírody, ale také základní a střední školy či zástupci dalších organizací. „Všem, kteří se podíleli na letošním jarním úklidu města a okolí, patří velké poděkování. Během celého dubna se do sběrného dvora odvezlo 1,74 tuny nepořádku, což je zhruba o dvě stě kilo více než loni,“ uvedla nadšeně Alena Střítezská z oddělení rozvoje místní radnice.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.