Divadlo, hudba, historie. Slavnosti města Šumperka přinesou zábavu pro každého

Foto z minulých ročníků

ŠUMPERK – Tak jako vždy na začátku června se uskuteční Slavnosti města Šumperka, aby připomněly jednu z největších událostí v dějinách města – takzvaný Šumperský sněm z roku 1490, oslavily Mezinárodní den dětí a otevřely letní turistickou sezónu v Šumperku. Zážitek certifikovaný značkou JESENÍKY originální produkt® se letos uskuteční od čtvrtka 1. do soboty 3. června.

Čtvrtek patří tradičně open-air divadelním představením, letos nabídne v letním divadle dvě představení místního divadla – pro malé diváky „Rychlebské pohádky“ v 16 hodin a pro ty dospělé komedii „Kdo je tady ředitel?“ ve 21 hodin. Páteční večerní program se odehraje v režii domu kultury, který chystá vystoupení Lucie Tribute Bandu, Tam-Tam Batucady a Václava Noida Bárty s kapelou v Pavlínině dvoře. Zájemci si mohou vstupenky koupit už nyní na portálu smsticket. Sobota 3. června, jež se ponese ve znamení historie a romantiky, proběhne v sadech 1. máje – v parku u vily Doris. Celodenní program završí velký kostýmovaný průvod městem k radnici a zpět, slavnostní ceremonie přijetí moravských a slezských stavů v Šumperku a ohňová show. Podrobný program je zveřejněn na webu slavností.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Slavnosti města Šumperka jsou pořádány městem Šumperkem ve spolupráci se Spolkem pro zachování kulturního dědictví historie a romantiky, Střediskem volného času Doris Šumperk, Divadlem Šumperk, Domem kultury Šumperk, místní akční skupinou (MAS) Horní Pomoraví a dalšími. Podrobnější informace k historické události Šumperskému sněmu najdete v článku historika Drahomíra Polácha.